Co możemy przygotować z jabłuszek?
Ochoczo przyrządzamy wyśmienite dania a także desery z jabłuszek – są to niekosztowne owoce, jakie są kapitalną bazą dla wielu receptur. Mogą być zarówno składnikiem potraw obiadowych, jak i ciast oraz pozostałych słodkości.

Źródło: http://www.flickr.com

Sezon na jabłka jest dość długi, zaś prawidłowo przechowywane jabłka mogą być przepyszne również w zimie. Pewnie najbardziej popularnym jabłkowym smakołykiem jest szarlotka, jaką pomimo pozorów można przygotować na wiele rozmaitych sposobów. Nasz zdecydowany faworyt to prędka szarlotka na biszkoptach. Z jabłek warto także przyrządzać przetwory – dżemy oraz przeciery. Te owoce rewelacyjnie sprawdzą się jako podstawa straw obiadowych, akuratnie komponują się ze smakiem wielu potraw mięsnych, a również jako dodatek do racuchów. Spróbuj również koniecznie jabłek grillowanych jak też omletu z jabłuszkami. Każdy producent owoców ma w swej ofercie co najmniej parę odmian owoców. Spróbuj każdej po czym wybierz swój ulubiony smak. Wszystkie jabłuszka nadają się również do konsumpcji na surowo, aczkolwiek nie wszystkie są równie wyborne – najlepsze będą odmiany deserowe przykładowo 'Lobo’, 'Delikates’.
Gdy zafascynował Cię prezentowany tekst, to nie namyślaj się tylko odkryj www, a znajdziesz tutaj podobne, fascynujące informacje na ten temat.
Niektóre owoce wykorzystuje się w lecie i konsumuje od razu po zbiorach (rodzaje letnie, np. 'Oliwka Inflancka’), na inne musimy poczekać nieco dłużej, dlatego że pełnię dojrzałości osiągają w przechowalni (odmiany jesienne jak też zimowe przykładowo 'Cortland’).
Jeżeli chodzi o sprzedaż jabłek dostaniemy je praktycznie w każdym markecie spożywczym a na pewno w osiedlowym zieleniaku.
Jeżeli myślisz, że ten tekst jest wartościowy, szybko zobacz ponadto szczegóły tutaj, wtedy z pewnością zapamiętasz więcej informacji.
Jabłuszka możesz wykorzystywać również na rozmaite sposoby .
Na słodko możemy je przyrządzić w postaci kapitalnej szarlotki (np. 'Szara Reneta’), racuchów z jabłkami, jabłuszek w cieście francuskim, owsianki z jabłkami oraz rodzynkami, ryżu opiekanego z jabłkami.